Na petogodišnjoj svjetskoj rang ljestvici, najbolji ribolovac je Zadranin: “Nadam se dugo braniti prvo mjesto!”

ZADAR - Predstavnik Športskog ribolovnog društva Zubatac iz Zadra, 38-godišnji Ivan Galzina, na novoj je petogodišnjoj svjetskoj rang ljestvici najbolji svjetski ribolovac štapom iz brodice!

Galzina je majstor ovog sporta i svakako zaslužuje biti u samom vrhu najboljih udičara, dugogodišnji trud mu se apsolutno isplatio.

- FIPS-M je svjetska krovna organizacija u ribolovu kojoj svi polažemo račune. Naime, svi svjetski klubovi i federacije koje se natječu u ovoj disciplini su unutar te organizacije. Napravljena je nova rang ljestvica nakon rezultata ostvarenih posljednjih pet godina, tu se upisuju svi pojedinačni rezultati koji su ostvareni na svjetskim prvenstvima, u koji spadaju rezultati u svim kategorijama, juniori, seniori i brod. Konkretno, u mojoj kategoriji štapom iz brodice sam po petogodišnjem plasmanu na prvom mjestu svjetske rang ljestvice, jer imam najviše bodova - objašnjava za Antenu Zadar Ivan Galzina.

- Prošle godine sam bio drugi za svega 0,020 posto bodova iza Volpinija iz Italije. Stvar je bila vrlo jednostavna, naime, onaj tko bude bolji na prošlogodišnjem SP u Portugalu zauzet će prvo mjesto, ja sam bio deveti pojedinačno, Volpini devetnaesti, nakon čega sam ostvario više plasmanskih bodova, i na kraju premoćno uzeo prvo mjesto. Važno je napomenuti kako se nadam da ću dugo braniti prvu poziciju. Ove godine, 30. rujna počinje Svjetsko prvenstvo koje će se održati u Hrvatskoj, točnije u istarskom Novigradu, to će mi dati dodatni poticaj i motiv, ali i odgovornost da zadržim prvo mjesto, jer ćemo loviti na područjima koje dobro poznajemo. Nadam se da ćemo se svi kvalitetno pripremiti, kako bi ostvarili vrhunski rezultat i uzeli zlato - kazao je Galzina.

I.G.