Na Pašmanu uskoro prva punionica električnih vozila

PAŠMAN – Hrvatska elektroprivreda i Općina Pašmanu u ožujku ove godine sklopili su Sporazum o suradnji na razvojnom projektu HEP-a za izgradnju infrastrukture za punjenje elektromotornih vozila.

U sporazumu je navedeno kako Općina Pašman u sklopu svoje gospodarske politike društveno odgovornog poslovanja, a u skladu s direktivom Europskog parlamenta i Vijeća, o uspostavi infrastrukture za alternativna goriva te Zakonom o uspostavi infrastrukture za alternativna goriva, želi potpomognuti razvoj elektromobilnosti, piše portal Otok Pašman.

Nova punionica će raditi u sklopu prvog hrvatskog lanca javno dostupnih punionica elektromotornih vozila – ELEN, koji razvija HEP.

Projekt obuhvaća postavljanje i držanje jedne punionice u mjestu Pašman na lokaciji Malinišće, u sklopu koje će biti osigurana dva parkirna mjesta.

Radovi na punionici, koji su počeli prije 5 dana, trebali bi biti završeni kroz desetak dana, nakon čega će to postati jedina punionica za električna vozila na otocima Pašman i Ugljan.

I.B.