Na otoku Sveta Katarina kod Pule otvorena nova marina Polesana

PULA – Na otoku Sveta Katarina u zaljevu Monumenti u Puli, otvorena je marina Polesana. Riječ je o nautičkoj luci koja ima četiri plutajuća gata s 262 veza u moru i 42 veza na kopnu.

Zapušteno područje koje je nekada bilo sastavnim dijelom obrambenog sustava Austro-ugarske monarhije tako će napokon oživjeti.

Tvrtka Kermas Istra, u vlasništvu Danka Končara, to je područje dobila na natječaju 2011. Investicija, koja uključuje i prenamjenu derutnog objekta u hotel čiji se završetak obnove planira sljedeće godine, vrijedna je oko 60 milijuna eura.

– Ponosni smo da možemo otvoriti marinu, buking je za sada vrlo dobar i nadamo se da će se tako i nastaviti. Katarina je jedno iznimno područje gdje sami charteraši mogu svoj brod izvaditi, očistiti, ono što fali drugim marinama u okruženju, ovoj marini ne fali. Recepcija radi, uskoro će biti restoran i caffe bar, dok se charter uredi i ostali uredi s dućanima i praonicom se opremaju – rekla je za HRT Barbara Peruško, voditeljica projekta Monumenti – sv. Katarina.

Dodajmo ovome da je svoje prisustvovanje na otvaranju najavio i ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković.

D.G.