Na otok Pag trenutno nemoguće doći kopnenim ili morskim putem

PAG – Na otok i sa otoka Paga trenutno nije moguće doći vozilima (kopnenim niti pomorskim putem), izvještava Hrvatski autoklub. Crveno je upozorenje meteoalarma Državnog hidrometeorološkog zavoda za Podvelebitsko područje, a na snazi je i upozorenje za pomorce i nautičare. Mjestimični udari bure i sjevernog, prema otvorenom i sjeverozapadnog vjetra 35-55, u Velebitskom kanalu bure do 75 čvorova. Na otvorenome južnog i dijela srednjeg Jadrana more moguće 5. Tijekom poslijepodneva na južnom Jadranu manja mogućnost za neverin.

Zbog vjetra, za sav promet zatvoreni su:

  • Paški most (DC106);
  • državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Samo za osobna vozila otvorene su:

  • autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina-DC27 i DC50);
  • Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

Na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika, državnoj cesti od čvora Križišće do mjesta Križišće (DC99), lokalnoj cesti Kraljevica-Križišće i na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a od Senja do Karlobaga dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Na mostu Krk (DC102) zabrana je prometa za I. skupinu vozila u oba smjera (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu sa jednom osovinom).

U prekidu su trajektne linije: Prizna-Žigljen i Sumartin-Makarska.Danas, 11.06.2022., redovna državna linija 612 Komiža-Biševo, zbog vremenskih uvjeta prometuje skraćenim voznim redom. Isplovljava za Komižu odmah po dolasku u luku Mezoporat.D.G.