Na Lastovu pronađen leš dupina: "Na repu vidljivi tragovi od špage ili ribolovnog alata"

LASTOVO - S Lastova nam se javio čitatelj koji je uočio lešinu dupina u prilično raspadnutom stanju, stoga upozoravamo da slike mogu biti uznemirujuće  

- Ne znam kome se obratiti, pisat ću na Plavi svijet i Park prirode Lastovo, (policiju sumnjam da interesiraju takve stvari).

Dakle u uvali Uska na Lastovu jučer smo pronašli leš, poprilično propao ali po repu i obliku izgleda dupin. Slične sam vidio u Portugalu. Kod repa se vide tragovi nekih zareza vjerovatno od špage, ili ga ubio neki ribar ili ribarski alat. Nisam siguran kome se obratiti, ali sigurno nije rešenje da se o tome ne govori.

Kasnije je leš sa suhom morskom travom "prekrila" neka domaća obitelj s puno djece.

Možda vi znate bolje na koga se obratit ili objavite fotke da se vidi kako radimo s prirodom. I da se govori o tome i stane na kraj sa ljudima koji to rade - poručuje čitatelj.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Kod Šolte upucan dupin
Netko je kod Šolte upucao dupina. Slobodna Dalmacija objavila je snimku koju joj je poslao čitatelj, a na kojoj se vidi uginuli dupin kako pluta u moru. Pretpostavlja se da su ga upucali ribari koji ih tako tjeraju od mreža i srdela. Na dupinu se vide dvije prostrijelne rane, a