Na Kvarneru i Podvelebitskom kanalu se očekuju mjestimični udari bure

Izvješće Pomorskog meteorološkog centra Split DHMZ-a izdalo je žuto upozorenje meteoalarma za područje Kvarnera, koje se sutra širi na veći dio Jadrana. Navečer i u noći na sjevernom Jadranu, do jutra i na dijelu srednjeg, očekuju se mjestimični udari bure 35-45, u Velebitskom kanalu do 55 čvorova.

Anticiklonalni greben sa zapada nad Jadranom kratkotrajno slabi, a frontalni sustav premješta se na istok glavninom sjevernije od Jadrana.

Za prvih 12 sati prognostičari najavljuju buru i sjeverozapadni vjetar 5-15, veći dio dana na otvorenom južnog Jadrana sjeverozapadni do 18 čvorova, a na sjevernom Jadranu vjetar promjenljivog smjera do 12 čvorova. More 2-3, još tijekom jutra na otvorenom južnog Jadrana 3-4. Vidljivost 20 km. Pretežno vedro, tijekom dana na sjevernom Jadranu djelomično naoblačenje.

Sljedećih 12 sati se na sjevernom Jadranu, do jutra i na dijelu srednjeg očekuje umjerena do mjestimice jaka bura. More malo do umjereno valovito, jačat će u drugom dijelu noći prema otvorenom sjevernog Jadrana na valovito. Malo do umjereno oblačno, na sjevernom Jadranu promjenljivo oblačno.

Z.G.