Mladić na Krku krao novac, alkohol, ali i janjce

KRK - 26-ogodišnjaka se sumnjiči da je provalio u ugostiteljski objekt iz kojega je otuđio alkoholna pića, ali i pet janjaca s obližnjeg gospodarstva. No, tu nije stao.

Policija je izvjestila da je, osim za kaznena djela krađe i teške krađe provaljivanjem, 26-ogodišnjak osumnjičen i za neovlaštenu uporabu tuđe pokretne stvari. Krčka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela iz domene imovinskog kriminaliteta.

Riječ je o počinitelju kojega se sumnjiči da je krajem prosinca provalio u ugostiteljski objekt na području Omišlja odakle je otuđio različita alkoholna pića u vrijednosti najmanje 200 eura. S privatnog gospodarstva u blizini Omišlja otuđio je također pet janjaca i time vlasnika oštetio za otprilike 400 eura.

- Sumnjiči se i za četiri teške krađe provaljivanjem u pokušaju koje je počinio u novogodišnjoj noći u Omišlju gdje je oštetio četiri osobna vozila, a iz njih ništa nije otuđio. Materijalna šteta cijeni se na najmanje 1320 eura.

Tijekom kriminalističkog istraživanja je utvrđeno da je u veljači, kolovozu i prosincu prošle godine uz navedena kaznena djela počinio i sedam  kaznenih djela neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari na području Omišlja i Dobrinja od kojih su četiri u pokušaju.

Naime, koristio se mopedom i s dva osobna vozila hrvatskih državljana, a s jednim osobnim vozilom je u Dobrinju izazvao i prometnu nesreću te se udaljio s mjesta događaja bez da je isto prijavio vlasniku vozila i policiji - izvijestili su iz PU primorsko-goranske.

Za počiniteljem je bila raspisana potraga i od Policijskih postaja Ogulin i Vukovar zbog počinjenja drugih kaznenih djela.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Lopovi iz Košljuna i Dinjiške na Pagu ukrali više od 30 janjaca | | Morski HR
Nepoznati lopov ili više njih u dva navrata su na otoku Pagu provalili u štale i vlasnicima ukrali ukupno 31 janjca. S petka na subotu u Košljunu nepoznati počinitelj je iz štale 27-godišnjeg