Na Krku kampovi puni i početkom studenog

KRK - Sunčano vrijeme i visoke temperature nezapamćene početkom studenog, iskoristili su mnogobrojni posjetitelji otoka Krka kojih je najviše bilo u autokampovima. Cjelogodišnji kamp Ježevac prvi je put zabilježio 1800 gostiju početkom studenog.

Mnogobrojni gosti Kvarnera ne pamte ovakav odmor u studenome. Temperature i do 26 stupnjeva, more oko 22, prilika za uživanje u svemu onome što nudi ljeto.

- Ovo što je ove godine nevjerojatno, kupamo se, more je odlično, temperature vrhunske, cijeli dan 20 stupnjeva, za opustiti se i napuniti baterije. Ne može bolje, mi smo prezadovoljni - ističe za HRT Sanja, gošća iz Slovenije.

Sve blagodati ljetnih temperatura iskoristila je i ova peteročlana obitelj iz Mađarske.

- Savršeno vrijeme, vrlo smo iznenađeni jer smo očekivali lijepo vrijeme, ali ne ovako toplo početkom studenog, doista neočekivano i ludo - kaže David, gost iz Mađarske.

Autokampovi sve su popularniji za ljetovanje, posebice za obitelji s djecom, no ovakva popunjenost u zimskom razdoblju nezabilježena je dosad.

- Kamp je dobar, ali vrijeme ove godine je stvarno dobro. Kupali smo se, vozili bicikle i nama je super - rekao je Uroš, gost iz Slovenije.

Zahvaljujući neuobičajeno toplom vremenu, mogućnosti za uživanje bilo je napretek, pa i za one najmlađe.

- Ovog vikenda nezapamćen broj gostiju. Došli smo do brojke 1800 gostiju u kampu što je gotovo pun kapacitet. Veliku ulogu odigralo je i vrijeme. Pripremili smo bogat program i za djecu s obzirom na Noć vještica - otkriva Ivona Tomee, voditeljica animacijskog tima autokampa Ježevac, Krk.

Do kraja tjedna u ovom krčkom kampu ostaje oko tisuću gostiju uglavnom iz Slovenije i Njemačke.

- Tijekom posljednjeg listopadskog vikenda u gradu Krku boravilo je dvije i pol tisuće gostiju koji su ostvarili 7,5 tisuća noćenja što je do sada najbolji rezultata. Najviše gostiju, oko 60 posto, je sa slovenskog tržišta, a nakon toga gosti iz Njemačke i Austrije - kaže Ivana Kovačić, direktorica TZ-a Grada Krka.

Bude li i dalje tako toplo i sunčano, ova bi godina mogla srušiti dosadašnje turističke rekorde.

Elvira Dizdarević