Na Krčkom mostu zabrana prometa za I. skupinu vozila, svi trajekti plove prema redu plovidbe

Osim što je na Krčkom mostu zabranjen promet za I. skupinu vozila, zbog vjetra su u prekidu katamaranske linije Ubli-Vela Luka-Hvar-Split i Vis-Split. Dobra je vijest da danas svi trajekti plove prema redu plovidbe.

Na Krčkom mostu zabranjen je promet za I. skupinu vozila: motocikle, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobuse na kat i autobuse duplih osovina koji vuku prikolicu te osobna vozila koja vuku malu prikolicu s jednom osovinom.

Katamaranske linije Ubli-Vela Luka-Hvar-Split i Vis-Split u prekidu su zbog vjetra.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) Bakar-Karlobag, državnoj cesti između čvora i mjesta Križišće i lokalnoj cesti Kraljevica-Križišće zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

Na autocesti A7 Draga (Rijeka Istok)-Šmrika i dionici Jadranske magistrale (DC8) Karlobag-Sveta Marija Magdalena zabrana je za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupine vozila).

U većem dijelu zemlje kolnici su mokri ili samo vlažni i skliski dok ponegdje ima magle. Slab snijeg povremeno pada u Gorskom kotaru i Lici te vozačima iz HAK-a savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak među vozilima i na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

DHMZ je izdao narančasto upozorenje za Kvarner i Kvarnerić te Velebitski kanal.

Na Jadranu će u četvrtak biti pretežno promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, duljim i češćim poslijepodne. Većinom u prvom dijelu dana ponegdje kiša, na jugu lokalno uz grmljavinu, a uglavnom u gorju i snijeg.

Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i istočni. Na Jadranu slaba i umjerena, ponegdje jaka bura, uglavnom podno Velebita s olujnim udarima, a na južnom dijelu veći dio dana umjereno jugo. Najviša dnevna temperatura od 3 do 8, u gorskim krajevima malo niža, a na Jadranu između 11 i 16 stupnjeva Celzija.

B.K.