Na Hvaru pozivaju na "proljetno čišćenje!"

Turistička zajednica grada Hvara priprema se za nadolazeću sezonu i građane podsjeća kako imaju pravo zatražiti besplatni prikup glomaznog otpada.

Proljeće se opasno bliži, a s njime mnogi vole počistiti zimski nered i sunčanije doba godine dočekati spremni! Tako je i na, doduše, često suncem obasjanom Hvaru gdje se građani pozivaju da iskoriste pravo na besplatni prikup glomaznog otpada.

- Ovim putem skrećemo pažnju da imate pravo zatražiti besplatan prikup glomaznog otpada jednom godišnje s lokacije nekretnine od strane Komunalnog Hvar. Također, glomazni otpad se može svakodnevno, bez naknade, odložiti na lokaciji reciklažnog dvorišta (Ulica Antifašizma 33) u Hvaru. U glomazni otpad spada stari namještaj, veliki uređaji, madraci i ostali otpad većih gabarita. Često takav otpad sadrži opasne komponente koje, ako nisu pravilno zbrinute, dovode u opasnost zdravlje ljudi i štete okolišu - piše u objavi Turističke zajednice grada Hvara.

Građani se također pouzivaju da ne ostavljauj otpad pored otpadomjera i spremnika na javnoj površini, uz cestu kraj odlagališta ili u prirodi.

J.T.