Na Fullmoon regati u Puli nastupa jedna posebna ženska ekipa!

Vođa tima, i skiperica je pulska jedriličarka Petra Kliba, a 3. izdanje Fullmoon regate starta ovog petka 22. ožujka u 17.30 u Pulskoj luci.

Prošle su godine cure jedrile na MAXI jedrilici i prve prošle ciljem na Cresu, a ove je godine za projekt izabrana jedrilica, koje je proglašena brodom godine 2023.: First36, javlja Istra24.

- Jedrenje je i dan danas pretežno muški sport, a ja već više od 20 godina svoju snagu dajem u osnivanje ženskih timova diljem svijeta, koji će se ravnopravno boriti na regatnom polju. Jedriličarke koje sam upoznala tijekom 30-godišnje jedriličarske karijere objedinila sam u ovogodišnji projekt. Imamo tri regate na programu: Fullmoon u Puli, Europsko prvenstvo u dvojcu u Caorlama i za kraj sezone u posadi ponovnu tršćansku Barcolanu - kaže Petra.

Međunarodna posada broda PETRA KLIBA WOMEN SAILING TEAM iz 7 različitih zemalja: Petra Kliba, skipper (Hrvatska), Ines Hudobec (Hrvatska), Melanie Aalburg (Njemačka), Steffi Edeler (Nizozemska), Liga Platais (Latvija), Julia Koch (Austrija), Viktória Galla (Mađarska) i Tanja Nikolovski (Slovenija).

Sveukupno cure će odjedriti trening iz Portoroža do Pule u četvrtak, onda noćnu Sprint regatu u Pulskoj luci u petak, te dnevnu coastal regatu do Malog Lošinja i sveukupno prejedriti u tri dana oko 100-tinjak milja!

J.T.