Na Floridi pronađena morska krava s urezanim natpisom “TRUMP” na svojim leđima

Na Floridi je na jednom kupalištu pronađena morska krava, kojoj je na leđima urezan natpis “TRUMP”. Događaj je potaknuo istragu američke Službe za ribu i divlje životinje, javlja New York Post.

Prema pisanju lokalnog portala Citrus County Chronicle, bespomoćna životinja s političkim natpisom viđena je stotinjak kilometara sjeverozapadno od Orlanda, a svjedoci su potom slučaj prijavili saveznim vlastima

– Prema mom iskustvu, ovo je vrlo neobično za ovu zajednicu – rekao je Craig Cavanna, viši savezni službenik za divlje životinje, zadužen za istragu.

– Očuvanje divljih životinja ključna je vrijednost u okrugu Citrus. Zbog toga ga i nazivamo Obala prirode.

Cavana je rekao da je uznemiravanje morskih krava, zaštićenih Zakonom o ugroženim vrstama, savezni zločin klase A koji podrazumijeva novčanu kaznu u iznosu od 50 tisuća američkih dolara i/ili do godinu dana saveznog zatvora.

Cavana i njegov tim traže nepoznatog počinitelja ili više njih koji su odgovorni za nakaženje morskih krava i trenutno “slijede tragove”.

Centar za biološku raznolikost nudi nagradu od 5 tisuća dolara za informacije koje će dovesti do osuđujuće presude “za okrutno i ilegalno sakaćenje” ugrožene morske krave u rijeci Homosassa u okrugu Citrus, na obali zaljeva Floride, piše The New York Times.

– Potresno je što je ova morska krava bila podvrgnuta ovom podlom, kriminalnom činu – rekla je u ponedjeljak Jaclyn Lopez, direktorica centra na Floridi.

– Jasno je da je onaj tko je naštetio ovom bespomoćnom, nježnom divu sposoban za teško nasilje i da ga treba odmah privesti – dodala je.

Ova bezopasna, spora i dobroćudna stvorenja sezonski migriraju duž zapadne obale ovog okruga i lako su dostupna ljudima na brodovima ili plivačima.

Vrlo omiljena, neslužbena je maskota Floride, gdje prema podacima američke službe za ribu i divlje životinje ima oko 6.300 primjeraka. Za hladnijeg vremena obično se okupljaju u blizini elektrana na Južnoj Floridi, gdje se kupaju u ispuštanju tople vode.

D.G.