Na Dan pobjede započeo i 51. tradicionalni plivački maraton Zadar - Preko, ovaj put u 'kontra smjeru'

U 10 sati s bazena na Kolovarama započeo je 51. tradicionalni plivački maraton Zadar - Preko, čija je posebnost u tome što će se prvi put nakon 1976. godine plivati u kontru, sa startom iz Zadra, a ne kako je uobičajeno iz Preka.

Na startu maratona dugog 4700 metara u more je uskočilo rekordan broj od 192 maratonaca iz 10 država: SAD-a, Iraka i Australije, Češke, Francuske, Italije, Portugala, Slovenije, Švicarske i Ukrajine, prenosi 057Info.

Kada se maraton 1976. godine plivao iz Zadra do Preka pobijedio je Srđan Benković, drugi je bio Josip Ećo Vlahović, a treći Davor Vidaković. Ove godine, na cilj su prvi došli Marin Mogić u muškoj konkurenciji i Matea Sumajstorčić u ženskoj konkurenciji, oboje iz KDPSR Poreča. Maratonac Marin Mogić s vremenom 49,19 minuta oborio je dosadašnji rekord staze kojega je držao Grgo Mujan u vremenu 50,50 minuta.

Od ovogodišnjih prijavljenih natjecatelja, najmlađa je 11-godišnja Adriana Knežević, a najstariji 73-godišnji Ivica Čulina. Troje prvoplasiranih uz pehar će dobiti i novčanu nagradu.

I.B.