Na brodu kojeg gradi Brodosplit, moći će se živjeti šest mjeseci u godini

Storylines je najavio proširenje mogućnosti za djelomičnu kupovinu rezidencija na svom brodu Narrative, uključujući opciju od 50 % suvlasništva.

Kako navode iz kompanije, koja teži stvaranju globalne zajednice na moru, ova objava je uslijedila nakon uspjeha zajedničke kupovine od 25 % prošle godine, prenosi Pomorstvo.info.

Nova opcija omogućava gostima broda da žive na njemu i putuju svijetom do šest mjeseci svake godine, za otprilike polovicu troškova pune rezidencije, priopćili su iz Storylinesa.

Ograničeni broj rezidencija na brodu bit će dostupan za 50 % suvlasništva. Cijene se kreću od 550.000 do 4.400.000 dolara. Suvlasnici mogu “zamijeniti sezone” po svojoj volji.

Brod MV Narrative kompanije Storylines dug je oko 230 i širok oko 30 metara, s 530 potpuno namještenih rezidencija, čije veličine variraju od 22 do 183 kvadratnih metara. Brod će imati 20 restorana i barova, mikropivovaru, marinu s vlastitim plovilima, tri bazena, prostor za vježbanje i kućne ljubimce, poslovni centar i frizerski salon, navodi Pomorstvo.info.

Zahvaljujući dugom nizu opcija za zabavu, uključujući i knjižnicu s 10.000 knjiga, kino, umjetnički studio i kuglanu, gosti će u svakom trenutku moći ispuniti svoje vrijeme, navodi Storylines.

Dodatne karakteristike uključuju vanjsku stazu za trčanje, potpuno opremljenu teretanu s najsuvremenijom opremom, studio za jogu, simulatore golfa, plesni podij i još mnogo toga. Brod također ima program obrazovanja za mlade, prvu ovakvu vrstu škole koja putuje svijetom.

Očekuje se da će MV Narrative biti isporučen 2026. godine.

A.N.