Na Brijunima i dalje gužve - Izleti za listopad gotovo rasprodani

Na Brijunima nikad bolja sezona i posezona. Svi su izleti za taj Nacionalni park rasprodani, a brodovi popunjeni. Za listopad se pripremaju posebne manifestacije koje će na otočje dodatno privući posjetitelje i promovirati njegove ljepote.

U fažanskom pristaništu je uvijek gužva. Za odlazak do Brijuna čeka se u redovima. Brodovima svaki dan na Brijune dolazi i do tisuću izletnika.

Tijekom četverosatnog vođenog obilaska upoznat će povijest otočja, razgledati njegove kulturne spomenike, upoznati prirodne ljepote.

- Brijuni su uvijek inspirativni. Uvijek imaju neki novi moment, sada vidite dva nova magarčića bebe, život ide dalje na Brijunima - rekla je Branka Biloš, vodičica NP Brijuni.

Na Brijune su se vratile organizirane grupe posjetitelja. Svakoga je dana zapravo mnogo onih koji žele posjetiti Nacionalni park.

- Bilo bi dobro da se rezervira nekoliko dana ranije, naročito za vikende kada imamo veći broj posejtitelja - istaknula je Marija Štoković, voditeljica Odjela za posjećivanje, sport i rekreaciju NP Brijuni.

- Mi smo ove godine uspjeli dosegnuti 40 do 45 posto povećanja broja posjetitelja, što u biti iznosi da smo sa 180 tisuća posjetitelja uspjeli dosegnut 240 posjetitelja što je maksimalan rekord parka - rekao je Marno Milotić, ravnatelj NP Brijuni.

BRIJUNI KAKVI BI TREBALI BITI Ravnatelj Nacionalnog parka: “Možemo puno, ali nas koči hrvatska birokracija!” | | Morski HR
Koja li je tajna Brijuna? Malarično otočje nekadašnji je austrijski vlasnik i vizionar, Paul Kupelwieser pretvorio je u pravo mondeno ljetovalište za aristrokraciju. Josip Broz Tito je već

Kako bi produljili sezonu, na Brijunima pripremaju brojne rekreacijske i sportske sadržaje, poput dana otvorenih vrata, te obiteljskog golf-vikenda.

- Kroz godinu radimo razne manifestacije kroz koje pokušavamo educirati naše posejtitelje, raditi na održivosti turizma i promovirati te posebnosti parka - istaknula je Reanna Bajković Relić, glasnogovornica NP Brijuni.

Jesen će dakle na Brijunima biti aktivna, a mnoge manifestacije i izleti dostupni po pristupačnijim cijenama, javlja HRT.

I.G.