Muzej antičkog stakla u Zadru poziva na zanimljivu akciju

ZADAR - Iz muzeja pozivaju građane da donesu predmete od stakla koji će biti izloženi tijekom Noći muzeja. Predmeti se zaprimaju u Muzeju antičkog stakla u Zadru do 24. siječnja te se nakon završetka sedmodnevne izložbe vraćaju vlasnicima.

Muzej antičkog stakla u Zadru sudjeluje u 18. Noći muzeja koja će se održati 27. siječnja 2023. godine pod sloganom 'Muzeji su važni!'

- Parafrazirajući temu Hrvatskog muzejskog društva pozivamo sve građane grada Zadra, okolice i sve one koji mogu posjetiti Muzej antičkog stakla u Zadru u siječnju 2023. godine na sudjelovanje u muzejskoj akciji 'Vi ste nam važni!' - stoji na Facebook stranici muzeja.

U toj akciji, koja će rezultirati izložbom 'Zadar voli staklo', pozivaju sve zainteresirane da donesu neki predmet od stakla ili više njih, suvenir, uspomenu, nagradu, nešto što možda godinama imaju u vitrini, nešto što im je drago, važno ili samo neobično.

- Može se donijeti nešto staro, nešto od baka i djedova, roditelja, možete i njih dovesti da posjete Muzej. Kroz ovu akciju svojim najmilijima darujte jedinstven doživljaj da vide nešto svoje u muzejskoj vitrini i time stvorite nove uspomene. Možete biti šaljivi, emotivni, to mogu biti sitnice s putovanja, ali i naslijeđena umjetnina, možda nešto što će razveseliti onoga koji vam je to poklonio - navode.

Izložba 'Zadar voli staklo' otvorit će se u Noći muzeja u petak 27. siječnja 2023. i trajat će do 4. veljače 2023. Autorica akcije i izložbe je Jadranka Belevski, muzejska savjetnica dokumentaristica.

Svi predmeti se službeno zaprimaju u Muzeju antičkog stakla u Zadru do 24. siječnja 2023. te se nakon završetka sedmodnevne izložbe vraćaju vlasnicima. Moći će se preuzeti od 6. veljače 2023. u radnom vremenu Muzeja, kada će svi sudionici primiti zahvalnicu i simboličan poklon.

- Prihvatite muzejski izazov, odvažite se donijeti nešto stakleno ili vezano uz staklo, zakoračite u muzej, provjerite iz prve ruke da boravak u muzeju nosi novo iskustvo. Podijelite svoju staklenu priču s nama i skupa ćemo pokazati da 'Zadar voli staklo!' - pozivaju iz muzeja.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

BUDI SLIKA ŠIBENSKOG MUZEJA Neobičan izazov građanima za Noć muzeja iz Šibenika | | Morski HR
ŠIBENIK - Muzej grada Šibenika poziva sve građane da sudjeluju u izazovu “Budi slika iz šibenskog muzeja”. Cilj izazova je rekonstruirati sliku po izboru iz fotogalerije koju je pripremio mu