MUP najavio program obilježavanja jubilarne 30. obljetnice VRO Maslenica

ZADAR - Jubilarna trideseta obljetnica VRO Maslenica obilježit će se nizom događanja od 20. siječnja do 13. veljače 2023., a središnja proslava jubilarne obljetnice održat će se 21. siječnja 2023. u Zadru.

Obilježavanje se održava pod pokroviteljstvom Vlade RH, u organizaciji Ministarstva obrane, Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva hrvatskih branitelja te Zadarske županije i Grada Zadra.

Uz odavanje počasti poginulim hrvatskim braniteljima kod spomen-obilježja na više mjesta u danima obilježavanja, u sklopu bogatog programa od 20. siječnja bit će postavljena izložba „Slike, odore i znakovlje iz Domovinskog rata“ u Kneževoj palači u Zadru.

Na dan središnje proslave, u subotu 21. siječnja, ulicama Zadra bit će Budnica i Mimohod pripadnika OSRH i MUP-a s ratnim zastavama, a na Relja parkiralištu građani će moći razgledati taktičko-tehnički zbor opreme OSRH i MUP-a.

Sveta misa toga dana služit će se u crkvi sv. Šime u 11:30 sati, svečana akademija održat će se u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar, a Akrobatska grupa HRZ-a „Krila Oluje“ izvest će letački program koji će se moći pratiti sa zadarske rive od 14:30 sati.

U HNK-u Zadar održat će se koncert Orkestra HRM-a, Klape HRM-a “Sv. Juraj” i Policijske klape “Sv. Mihovil” s početkom u 19 sati, a besplatne ulaznice mogu se preuzeti na blagajni HNK-a u petak i subotu od 11 do 13 sati.

Toga dana održava se i Međunarodni turnir u sjedećoj odbojci „Maslenica ’93. - Memorijal Ivica Kapetanović“ u Sportskoj dvorani „Krešimir Ćosić“ u ŠC-u Višnjik od 11 sati, a u danima koji slijede 30. obljetnica VRO Maslenica obilježit će se i brojnim drugim događanjima u mjestima na širem području Zadarske županije.

Program obilježavanja možete pogledati OVDJE.

I.G.