Mrtav pijan vozio teretni automobil po Pagu, a još pijaniji vozač zaustavljen u Benkovcu

Tijekom nadzora prometa na zadarskim prometnicama i jučer, 11. prosinca policijski službenici su zbog vožnje pod utjecajem alkohola, iz prometa isključili dva vozača.

Tako su u  12.26 sati u Pagu u Splitskoj ulici zaustavili teretni automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 42-godišnjak.

Kontrolom je utvrđeno kako je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od 2,23 g/kg. Dok su u 16.55 sati Benkovcu u Ulici Petra Zoranića zaustavili automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim  je upravljao 59-godišnjak pod utjecajem alkohola od 2,42 g/kg. 

Oba vozača su isključena iz prometa te smještena u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva te se, sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv njih podnosi optužni prijedlog nadležnom sudu.

Policija podsjeća da konzumiranje i manje količine alkohola otežava percepciju i usporavaju reakcije vozača, a istovremeno povećavaju njihovo samopouzdanje te oni postaju slobodniji i skloniji kršenju prometnih propisa, policija upozorava vozače da ne upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola te savjetuje vozače koji su konzumirali ili planiraju konzumirati alkohol:

  • ako ste u društvu, unaprijed odredite tko će upravljati vozilom i ta osoba neka ne konzumira alkohol
  • ostavite automobil parkiran na propisan način i pješačite
  • koristite javni prijevoz ili usluge taxi prijevoza
  • zamolite nekog trijeznog da vas odveze ili pozovite nekoga da dođe po vas
  • ostanite prespavati do prestanka djelovanja alkohola (pripazite jer ako ste više popili, alkohol ćete imati u organizmu i slijedeće jutro).

D.G.