Motorno ulje godinama curi u more iz oronulog spremnika u Povljani, kraj njega gomila plastičnih kanistara s opasnim uljima

POVLJANA - U lučici Povljana na otoku Pagu, skriven od pogleda, odmah do vezova koje su prisvojili njihovi korisnici, pa napisali svoja prezimena, upravo se događa jedan ekološki incident.  

- Pošto više ovo ne mogu gledati a nadležni u općini Povljana ne reagiraju na ovu sramotu, obraćam se Vama kako bi možda potaknuli nekoga u općini Povljani da riješi ovo ulje.  

Pošelo se izlijevati iz spremnika i iz razno raznih plastičnih posuda koje se ostavlja kraj spremnika a pun je već nekoliko godina. Sve ovo ulje završit će u moru a nikoga nije briga - kazuje čitatelj.

Na stranicama tvrtke Čistoća Povljana, stoji kontakt direktorice Katarine Crljenko. Zovemo je:

- Ja vam više nisam direktorica. Smijenjena sam. Ali dat ću vam kontakt novog direktora. Koliko znam, to se rješava, ali sve bi bilo rekla-kazala, pa nazovite njega.

Zovemo Gorana Jakljevića koji nam potvrđuje da se to napokon rješava, ali i pojašnjava:

- Male kantice smo pokupili. Zahrđali su šarafi i teško je bilo ukloniti ovaj veliki kontejner, zbog opasnosti da se opasno ulje izlije u more. Sutra ćemo ga bagerom pažljivo pokupiti. Zvali smo firmu koja  se bavi time da to ukloni.

Dobro, ali na spremniku piše naziv vaše tvrtke. Očito je spremnik neodržavan godinama, a trebalo ga je samo bojiti redovito?

- Bivša uprava je kriva, što da vam kažem, kad vidite sve i sami. Ja sam došao prije tridesetak dana. Oni su trebali voditi brigu, nažalost nisu. Jučer smo reagirali da se to makne. Vidi se da nije jako dugo ništa oko toga napravljeno - zaključuje novi direktor.

Hoće li odgovorna osoba za ovo odgovarati? Saznat ćemo nakon prijave nadležnoj inspekciji.

Jurica Gašpar