MORSKI TV Najava 8. emisije: Ronjenje u Hrvatskoj i kako ga unaprijediti

Osim što je kolumnist na portalu Morski HR, Vedran Dorušić je vlasnik Ronilačkog centra FOKA, s operativnim sjedištem u Auto-kampu Šimuni na otoku Pagu. Od 2008. aktivno sudjeluje u istraživanju i zaštiti kulturne baštine u hrvatskom podmorju, otkrio je mnoga nova nalazišta i zaštitio stara, a bio je i član Vladine stručne skupine ispred turističkog ronjenja, za donošenje novog Pravilnika o sigurnosti ronjenja.

U osmoj po redu emisiji Morski TV, Dorušić će govoriti o izazovima ronilačkog turizma, prijedlogu pravilnika o Sigurnosti ronjenja Ministarstva mora, administrativnim preprekama, ali i prijedlozima koje struka sugerira zakonodavcu.

Koliko su za Jadran dobre no take zone i umjetni grebeni i je li potrebno namjerno potapanje brodova na strateškim lokacijama? Kakva je to nastamba za morske konjice i zašto ih je važno zaštititi? Samo su neka od pitanja na koja će ovaj ronilački stručnjak odgovoriti.

Vedran Dorušić i njegova ekipa se bave i arheologijom, pa su tako otkrili neke za cijelo Sredozemlje jedinstvene lokacije, od kojih ćemo neke vidjeti i u emisiji.

Kakvo je stanje s koraljima i s periskama i umire li doista Jadran? Odgovore na ova pitanja doznajte u nedjelju, 10. travnja u 19.00 sati u emisiji Morski TV.

Pogledajte najavu…



Morski TV