Morski đir Festivala sportske rekreacije u sklopu programa “Sva lica Platka”

LOVRAN – “Festival sportske rekreacije” prethodni vikend održan je na čak dvije lokacije. Platak je ugostio poznati program “Sva lica Platka”, dok je “Morski đir” premijerno održan u Lovranu u cilju promocije vodenih sportova i sportsko-rekreativne ponude na obali.

Od jutarnjih sati najmlađi su uživali u tečaju udičarenja, a veliki interes vladao je i za vožnjom svjetskog hita – SUP-a. Uspješni jedriličari JK Istra Lovran podučavali su osnovne tehnike jedrenja, dok je profesionalni skiper OpaSailing School & Cruise tima uveo sve zainteresirane u svijet jedrenja na krstašu, školskom brodu Este 24 .

Sljedeće “morsko” izdanje najavljeno je već za ovaj četvrtak u Ičićima. Na poznatoj plaži bit će održana škola jedrenja, brojni sportovi na pijesku i program za djecu.

Vrlo aktivna i uspješna je bila i subota. “Sportsko lice Platka 2021.” okupilo je najveći broj ekipa i sportaša u turnirima odbojke na pijesku, malonogometnom turninu, košarci, disc golfu i boćanju. Po prvi put program je ugostio igrače iz inozemstva i mini turnir u ženskoj košarci, a nakon 2017. i košarku u kolicima zahvaljujući Košarkaškom klubu osoba s invaliditetom ‘Kostrena’.

Festival sportske rekreacije organizira Savez sportske rekreacije „Sport za sve“ PGŽ pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije, u suradnji sa Zajednicom sportova PGŽ i Hrvatskim olimpijskim odborom.

D.G.