MORSKI BLAGDAN S OPTIMISTIMA Sveti Ante u Mutograsu, u Općini Podstrana

PODSTRANA – I ovu godinu su, po 16. put, jedriličari Jedriličarskog kluba Podstrana organizirali proslavu “morskog” blagadana Sv. Ante u Mutograsu, u Općini Podstrana.

Četrdesetak “optimista” iz svih splitskih i poljičkih klubova, dan će provesti na moru, na regati “Kup sv. Ante Podstrana 2022”.

– Program započinje u 10 sati. A do kada će trajati? Dok nam ne dosadi. Glavni događaj dana je regata malih ‘optimista’, a prije i poslije održat će se natjecanje u SUP-ovima i kajacima. Kao i svaku godinu, za zabavu je zadužen DJ i ‘živa’ glazba – ispričao je za Dalmaciju danas dugogodišnji član JK Podstrana i iskusni jedriličar u mnogim klasama, Nikola Aljinović.

Otkriva da će biti i lipe spize dalmatinske, a ni nepca neće ostati suha. Spiza i piće, kao i parking su za sve besplatni.

JK Podstrana će natjecatelje koji zauzmu prva tri mjesta u kategorijama “optimisti”, SUP-ovi i kajaci dodijeliti prigodne nagrade.

Na pitanje kakav odaziv ljudi očekuju s obzirom da višegodišnje iskustvo organizacije “Kupa sv. Ante Podstrana”, odgovara:

– Posebni su gosti ovog događaja štićenici Dječjeg doma Maestral i izbjeglice i iz Ukrajine smješteni na području općine Podstrana, ali i Splita. Dakle, očekujemo 100-tinjak djece i naših sumještana. Naravno, svi su dobrodošli – rekao je za Dalmaciju danas iskusni jedriličar Nikola.

JK Podstrana se zahvaljuje Općini Podstrana i Turističkoj zajednici Općine Podstrana na odličnoj suradnji i pomoći oko realizacije “Kupa sv. Ante 2022.”.

Veselo će biti danas ispred prostorija JK Podstrana u Mutograsu.

Heni Bulić Popadić