Morske struje i slaba vidljivost otežavaju potragu za nestalim speleoroniocem

Nastavlja se potraga za jednim od najpoznatijih svjetskih speleoronioca, 48-godišnjim Švicarcem koji je prekjučer nestao prilikom ronjenja u Velebitskom kanalu, na području mjesta Modrič kod špilje Zečica.

Na teren ponovno izlaze ronioci Interventne policije, Gorska služba spašavanja, Lučka kapetanija, a pomaže im i podvodno vozilo Hrvatske ratne mornarice.

Foto: HGSS

- Od ranih jutarnjih sati, ronilica Hrvatske ratne mornarice pregledava teren. Još jedna odlična kooperacija Ministarstva obrane i HGSS-a i ostalih struktura. Za sada nemamo nikakvih pronalazaka. Nadamo se da ćemo do kraja dana imati nekakve uspješne vijesti. Kako ta ronilica radi u moru, svi ronioci čekaju da ona završi i onda ćemo nastaviti - rekao je za HRT Josip Granić, pročelnik HGSS-a.

Trenutno je na terenu više desetaka ronioca, policija, HGSS, pripadnici Hrvatske ratne mornarice.

Foto: HGSS

- Vjetrovi su se smirili, koji su u utorak navečer kad smo dobili prijavu bili puno veći. Vidljivost u moru je jako niska, kolege mi kažu da je doslovce 20-ak centimetara. To  pregledavanje je u principu opipavanje terena. Sad ćemo se fokusirati na uzgajališta školjaka i neka potencijalna mjesta, sad možemo već reći sa sigurnošću, gdje bi tijelo moglo biti. Morske struje i vidljivost nam otežavaju potragu, rekao je Granić.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Podvodno vozilo Remus HRM-a upućeno za pomoć u traganju za speleoroniocem | | Morski HR
Autonomno podvodno vozilo Remus 100 iz sastava Hrvatske ratne mornarice upućeno je u srijedu 24. kolovoza 2022. godine na područje Modrič kod špilje Zečica (Podvelebitski kanal) gdje traje akcija