MORH najavio veliku Jadransku vojnu i zrakoplovnu izložbu u Splitu

SPLIT – Ministarstvo obrane najavilo je održavanje šeste Jadranske vojne i zrakoplovne izložbe i konferencije (Adriatic Sea Defense & Aerospace Exhibition and Conference – ASDA), u splitskoj Spaladium Areni, od 29. rujna, do 1. listopada.

Izložbu će u srijedu 22. rujna najaviti direktor tvrtke TNT Productions Justin Webb, predsjednik Organizacijskog odbora Izložbe ASDA 2021 i ravnatelj Uprave za materijalne resurse Ministarstva obrane Ivica Grebenar, zamjenik zapovjednika Hrvatske ratne mornarice komodor Damir Dojkić, direktor Izložbe ASDA 2021 brigadir Denis Kovačević i ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije prim. dr. sc. Željka Karin.

Foto: HRZ / M. Karačić

ASDA će se održati u Spaladium Areni u Splitu od 29. rujna do 1. listopada 2021. godine, pod pokroviteljstvom Vlade RH i uz potporu Ministarstva obrane RH. Organizator izložbe i ove godine je američka tvrtka TNT Production LLC.

Riječ je o najvećoj izložbi vojne opreme i naoružanja na ovim prostorima, koja je postala tradicionalna manifestacija i uvrstila se u kalendar međunarodnih vojnih izložbi u svijetu.

D.G.