More je konačno doseglo 23 stupnja, vikend pred nama idealan za kupanje

Deset nas dana dijeli od početka kalendarskog ljeta, odnosno trenutka ljetnog suncostaja. A vrijeme će do tada biti, uglavnom pravo ranoljetno.

Jučer je u dijelovima Dalmacije u popodnevnim satima bilo izraženijih grmljavinskih pljuskova, a u jednome takvome u okolici Imotskog u samo sat vremena palo je 30 litara kiše po kvadratnom metru. Grmljavine i pljuskova bilo je lokalno uz obalu i manjim dijelom na otocima, javlja Dalmacija danas.

More je već doseglo 21 do 23°C diljem Jadrana, stoga vikend pred nama možete iskoristiti za boravak na plaži i kupanje.

Danas nas očekuje djelomično sunčano i uglavnom suho vrijeme. Ujutro i navečer slaba do umjerena bura, danju će puhati slab do umjeren vjetar zapadnih smjerova koji popodne na moru prolazno može biti pojačan. Minimalne temperature zraka od 13°C ponegdje u Zagori do 22°C ponegdje uz obalu i na otocima. Najviše dnevne temperature zraka većinom od 26 do 32°C.

Poslijepodne je uz obalu moguć neverin. Još su jutros u Velebitskom kanalu mogući udari bure 35-40 čvorova.

Subota donosi djelomično sunčano vrijeme s promjenjivom naoblakom, osobito u drugom dijelu dana kada će samo ponegdje biti prolaznih pljuskova s grmljavinom. Ipak, u najvećem dijelu Dalmacije zadržat će se potpuno suho. Ujutro će puhati slaba bura, danju većinom slab maestral. Najviše dnevne temperature zraka većinom od 25 do 31°C.

Nedjelja će biti djelomično sunčana i u većini krajeva suha. Ipak, popodne će uz lokalno jači razvoj oblaka biti mjestimičnih i prolaznih grmljavinskih pljuskova. Noću tiho ili burin, danju slab maestral. Najviše dnevne temperature zraka većinom od 25 do 31°C.

R.P.