More ispred plaže u Stonu zbog govana u moru onečišćeno bakterijom Escherichia coli!

STON - More na plaži u Stonu je onečišćeno fekalijama, točnije bakterijom Escherichia coli. Iz Dubrovačko-neretvanske županije su izvijestili da se zato kupanje na plažu u Stonu ne preporučuje do daljnjega.

Onečišćenje fekalijama utvrđeno je ispitivanjem kakvoće mora na tom kupalištu, koje je jučer 24. kolovoza, proveo Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije.

"Utvrđeno je da rezultati analize mora za kupanje na plaži Ston prelaze granične vrijednosti za pokazatelj fekalnog onečišćenja Escherichia coli", navode iz Zavoda i ističu kako će se uzorkovanje mora ponavljati do prestanka onečišćenja.

Uz ovih dana zagađene plaže u Zadru i sve više ovakvih slučajeva diljem obale gdje divlju gradnju ne prati kvalitetno riješenu infrastrukturu i pročistače otpadnih voda, ovakvo kockanje sa životima građana i turista neozbiljan je propust i lijenost lokalnih uprava i samouprava.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Zbog onečišćenja zabrana kupanja na zadarskoj plaži Marex
Zbog onečišćenja do daljnjega se ne preporučuje kupanje na plaži Marex u središtu Zadra, izvijestio je Upravni odjel za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i komunalne poslove Zadarske županije. Preporuka je izdana na temelju dojave Zavoda za javno zdravstvo Zadra zbog kratkotrajnog onečišć…
VIDEO More u Zadru na više mjesta ozbiljno zagađeno, ljudi prijavljuju bolesti, turisti prijete tužbama - Nitko iz Grada ne želi komentirati!
Zabrinjavajuće scene u posljednje vrijeme učestalo stižu iz Zadra. More je na više različitih mjesta zagađeno fekalijama, to traje već mjesecima, turisti su prijavili ozbiljne zdravstvene probleme, pa čak i tužbe, no iz Grada Zadra izbjegavaju odgovore, ali i odgovornost. Osim ovoga, otkriva…