MOLUNAT Najavljena nova akcija čišćenja – Prošle godine u jednoj uvali prikupljeno 1200 vreća ili 5 tona smeća!

MOLUNAT – Zbog svog geografskog položaja, Molunat u Konavlima je na udaru je najjačih vjetrova jer je na otvorenom moru. Samim time svake godine veća količina smeća dopluta na plaže, a veliki dio i potone. Specifično je da djeluju morske struje te se to smeće nakuplja na određenu lokaciju u uvali.

– Molunat se nalazi u velikim problemima što se tiče smeća, jer sve dolazi iz Albanije, pravo u uvalu. Ne samo Molunat već i cijeli Jadran! – poručuje Denis Marković koji poziva sve ljude dobre volje da se pridruže i ovogodišnjoj velikoj akciji čišćenje smeća s morskog dna.

Ekološka akcija čišćenja podmorja u uvali Molunta, ove godine se održava, 12. lipnja 2021 sa početkom u 10:00h, organizator akcije je Ronilački centar “Sea Star”, a za sudjelovanje se možete prijaviti na broj +(385) 99 335 2700 ili mail: divingseastar@gmail.com. Više informacija možete pronaći OVDJE.

Podsjetimo, prošle je godine zajedno s organizatorom “Sea Star Diving” Ljudska sloga 110 vrijednih aktivista sudjelovalo na ekološkoj akciji EKO MOLUNAT 2020. pri čemu su prikupili čak 1200 vreća ili 5 tona otpada!

Nova akcija najavljena je za 12. lipnja, a detalje ćete doznati putem našeg portala

Kako je to izgledalo prošle godine? Pogledajte u videu.

D.G.