MOJA SI BURA Vatrogasna klapa nakon dvije godine izdala novu pjesmu

Nakon dvije godine pauze, službena klapa Hrvatske vatrogasne zajednice - Sveti Florijan, izdala je novu pjesmu. Radi se o romantičnoj pjesmi "Moja si bura", prekrasnoj baladi dalmatinskog prizvuka koja označava značajnu promjenu od zvuka koji smo do sada navikli slušati od strane jedinih klapskih vatrogasaca.

- Tekst je napisala moja djevojka Sara Kopeczky, glazbu ona i ja - kazao je Vjekoslav Tvrdić, prvi tenor klape Sveti Florijan, inače doktor znanosti zaposlen kao docent na splitskom FESB-u. Sara je profesorica engleskog i talijanskog jezika i vrlo talentirana spisateljica. Produkciju pjesme potpisuje Jan Ivelić, a vokalni aranžman dugogodišnja voditelje klape, Ana Kodrić Ivelić.

- Član sam klape od 2021. i čast mi je da je klapa odabrala upravo ovu pjesmu kojoj sam koautor i u kojoj sam vodeći vokal. Smatram da pjesma predstavlja osvježenje u odnosu na dosadašnji glazbeni izričaj moje klape - dodao je prof. Tvrdić.

Vjekoslav Tvrdić

Inače, "Moja si bura" bit će uživo izvedena na Večerima dalmatinske pisme u Kaštelima. Kaštelanski đir, održat će se 23. srpnja 2023. na poljani kod crkve sv. Mihovila u Kaštel Kambelovcu uz festivalski orkestar.

Klapa će imati vrlo radno ljeto. Sljedeći tjedan nastupa na Svjetskom danu glazbe, što će prenositi HRT. Dan iza nastupaju u Splitu na Danu kotara Mertojak. Klapa će nastupiti na brojnim smotrama ovog ljeta poput onih u Slimenu, na Perunu, u Žrnovnici i Strožancu.

"Moja si bura" samo je najava aktivne izdavačke godine, jer je klapa u fazi snimanje dvije nove pjesme koje će izdati nakon ljeta.

I.B.