Mladi robotičari iz Rijeke putuju u New York

Tim mladih robotičara iz riječke Gimnazije Andrije Mohorovičića skupio je novce potrebne za odlazak na prestižno natjecanje u Americi.

Dvoje mentora - profesorica fizike Patricija Nikolaus i profesor informatike Goran Boneta i još desetero srednjoškolaca u travnju će odputovati u New York na First Robotics Competition gdje će predstavljati Hrvatsku.

Deseteročlanu ekipu koja će u New York čine: Mia Vukanović, Anja Peloza, Nika Ćosić, Erik Mikšič, Vanja Srdić, Borna Manestar, Mitja Kirinčić, Robert Palajs, Roko Gulić i Matko Simić.

Index piše kako su im iz Crobotics tima rekli da je jučer stigla potvrda Ministarstva znanosti i obrazovanja da su im sredstva za put i smještaj osigurana. Riječ je potpori u visini oko 15 tisuća eura, Primorsko-goranska županija im je već platila kotizaciju (oko sedam tisuća eura), a ostatak su skupili kroz donacije. Konačan iznos koji im je bio potreban za odlazak u Ameriku je oko 35 tisuća eura.

Ako im želite pomoći i donirati, možete ih kontaktirati putem njihovog službenog maila info@crobotics.info ili putem društvenih mreža. Instagram -  @crobotics i Facebook - Crobotics Team.

J.T.