Mladi pulski jedriličari na Svjetskom prvenstvu ILCA 6 i 7 do 21. godine

PULA - Od 17. do 22.og listopada Tedi Leonardelli i Tea Peteh iz pulskoj Jedriličarskog kluba Uljanik jedrili su na Svjetskom prvenstvu klase ILCA do 21. godine.

- Uvjeti na moru bili su teški, od jakog vjetra do bonace, od kratkih pa do velikih oceanskih valova, te jake morske struje a konkurencija na svjetskom nivou!” javlja trener Antonio Poretti.

Tea Peteh bila je u samom vrhu sve dok peti dan nije dobila diskvalifikaciju, koja ju je dekoncentrirala i nije joj dopustila da prvenstvo završi u prvih 15 na svijetu. Na Bunarinu se vraća kao 26. na svijetu!Tedi Leonardelli imao je malo veći peh od Tee. U drugom plovu kada se je vozio među prvih 10 pukao mu je jarbol!

Taj ga je incident koštao ulaska u zlatnu skupinu, no valja napomenuti da je Tediju tek 17 godina, a da već jedri u olimpijskoj klasi ILCA7 i da je na SP bio među mlađima. Na Bunarinu se vraća kao 65.

- Sve u svemu, predivno iskustvo javlja nam dvojac, jer bacati barku u more s pješčane plaže okružen devama nije svakidašnji prizor! - izvijestili su iz JK Uljanik.

D.G.