Mladi Bračani pripremali gregade, brudet i ribu u škartocu

SUPETAR - Kuhalo se u sklopu projekta 'S ribom mogu sve' kako bi se potakla konzumacija ribe i ribljih proizvoda kod djece i mladih.

Mladi Bračani okušali su se u subotu pripremi gregade, brudeta i ribe u škartocu s profesionalcima udruge Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER) na supetarskoj rivi u sklopu projekta 'S ribom mogu sve', a i kako bi se najavio 18. Biser mora.

Riječ je o događanju u sklopu navedenog projekta kojeg provode Srednja škola Brač iz Supetra i OŠ Vladimira Nazora iz Postira s ciljem poticanja konzumacije ribe i ribljih proizvoda kod djece i mladih.

Bili su izloženi i razni proizvodi bračkih srednjoškolaca s autohtonim namirnicama koji nastaju pod okriljem zadruge Lumbrela, od nagrađivane šalše 'Ka nonina', marmelade i sokova do prirodne kozmetike, a u skuhanim morskim delicijama guštali su i mještani i supetarski gosti.

Sanja Nejašmić, ravnateljica OŠ Vladimir Nazor iz Postira, istaknula je da je projekt njezine škole i jedan od značajnih koraka kako bi se mladi zadržali na otoku promoviranjem struke i autohtonih proizvoda, prenosi Dalmacija Danas.

Biser mora, najveći je kulinarski festival i natjecanje u ovom dijelu Europe, a svečano će se otvoriti u utorak u 20:30 sati u Svpetrvs hotelima. Od srijede do petka, 29. - 31. ožujka, održat će se do sada najveći broj radionica i popratnih događanja u povijesti festivala.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

VIDEO: Supetar 1983. - Kako je nekad uplovljavao trajekt
Gradonačelnica Supetra, Ivana Marković objavila je video koji prikazuje uplovljavanje Jadrolinijinog trajekta prije gotovo 40 godina u njeno mjesto. - Supetar, 1983.Vrime kada je trajekt nije uplovljavao ovako često, kada je staja ispod kapetanije i kada su auta izlazila na rikverc. (Ne…