Mjesto kod Zadra mladim obiteljima prodaje atraktivna zemljišta za oko 5 tisuća eura!

RAŽANAC - Općina Ražanac, koja se nalazi u Zadarskoj županiji uz Velebitski kanal i prekrasnim pogledom na Velebit, raspisala je javni natječaj za prodaju građevinskog zemljišta u vlasništvu Općine, u svrhu rješavanja stambenog pitanja mladih osoba.

Općina prodaje pet parcela površine između 443 do 1.232 metra četvorna, a lokacije su uglavnom uz prometnicu koja prolazi iznad Ražanca, bilo da se radi o samom mjestu ili zaseocima Rudići i Jovići. Procijenjena vrijednost metra četvornog je od zemljišta 34 do 58 eura, no mladi Ražančani odlukom Općinskom vijeća plaćaju samo 25 posto vrijednosti zemljišta, pa bi početna investicija mladih obitelji u rješavanje smještaja trebala biti oko 5 tisuća eura.

Ponuditelji mogu biti mlade osobe s prebivalištem na području Općine Ražanac koji nisu stariji od 40 godina, a da imaju prijavljeno prebivalište na području općine najmanje 10 godina. Na natječaj trebaju priložiti dokaz da nemaju riješeno stambeno pitanje ili građevinsko zemljište u Hrvatskoj. Oni koji ne mogu odjednom platiti cijenu u ponudi će navesti u kojem bi roku mogli platiti do 50 posto vrijednosti nekretnine, prenosi 057info.

Ponuditelji mogu na javnom natječaju kupiti samo jednu nekretninu, a pravo na kupnju građevinskog zemljišta pod povoljnijim uvjetima mogu ostvariti samo jednom. Rok za dostavu ponuda je 15 dana

Sukladno Odluke o gospodarenju nekretninama u vlasništvu Općine Ražanac, popust pri kupnju nekretnina u vlasništvu Općine Ražanac radi rješavanja stambenog pitanja ostvaruje se na način da se plaća 25% od najpovoljnije ponuđene cijene u provedenom natječajnom postupku

Tek će se vidjeti na koji način će se Općina zaštititi od mogućnosti da se ponovi slučaj Općine Sukošan, gdje su mladi kupovali zemljište u bescijenje, a njihovi roditelji gradili luksuzne turističke objekte s bazenima koje su stavljali na tržište.

D.G.