Mjesto i uloga pčele u okolišu – Od Vinodolskog zakona do današnjih dana

NOVI VINODOLSKI - Vrsni stručnjaci će krajem ožujka u Novom Vinodolskom održati predavanja s ciljem podizanja razine svijesti o važnosti pčele u ekosustavu, ali i promocije pčelinjih proizvoda.

Novi Vinodolski će krajem ožujka 2023. ponovno postati središte pčelarske znanosti Republike Hrvatske, a sudjelovanje je slobodno za sve zainteresirane.

Program skupa okuplja eminentne znanstvenike/predavače sa četiri najveća hrvatska Sveučilišta - Zagreb, Rijeka, Split, Osijek - u ostvarenju jedinstvenog cilja - podizanja razine svijesti o važnosti pčele u ekosustavu, ali i promocije meda i drugih vrijednih pčelinjih proizvoda.

- Bez imalo skromnosti možemo konstatirati kako je ovo do sada najjača koncentracija hrvatskih pčelarskih stručnjaka i znanstvenika na jednom mjestu, kako u plavo-zelenoj županiji tako i u cijeloj Republici Hrvatskoj. Povijesni događaj u gradu gdje se pčelarstvo piše na hrvatskom jeziku od 1288. godine - stoji na stranicama Udruženja pčelarskih udruga Primorsko-goranske županije.

Program znanstvenog skupa 'Mjesto i uloga pčele u okolišu - Od Vinodolskog zakona do današnjih dana' koji se održava pod pokroviteljstvom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti možete pronaći OVDJE.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Na dan svetog Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara, mali Šibenčani učili su o važnosti meda za zdravlje
ŠIBENIK - U srijedu, 7. prosinca, na dan sv. Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara, petu godinu za redom obilježava se Školski medni dan. Ovom prigodom 365 učenika i učenica prvih razreda u devet osnovnih škola kojima je osnivač Grad Šibenik dobilo je prigodnu edukativnu vrećicu te teglicu meda lok…