Mještani Ljupča nezadovoljni plažom: "Nevrijeme za ovo nije krivo"

Turisti koji su proteklih kišnih dana boravili u Ljupču poslali su fotografije koje svjedoče o zapuštenosti dviju mjesnih plaža. Pogrešno su vjerovali da će moći iskoristiti vrijeme između dviju kiša, no dočekali su ih blato, lokve i neuređena infrastruktura, presvlačionice bez tkanina, neispravni tuševi, nepodšišana trava, piše 057. info.

Direktor TZO Ražanac Ante Miletić rekao je kako je svjestan da plaža u ovakvim uvjetima ne izgleda dobro, kao da bi i trebala dodatna ulaganja, no puno je bolje, tvrdi on, kada ne pada kiša. Damir Jordan, načelnik Općine Ražanac kojoj Ljubač pripada, kaže kako su posljednjih godina napravljeni veliki pomaci u uređenju dviju plaža, a ulagat će se i dalje u narednim godinama.

- Stanje vidljivo na fotografijama posljedica je nevremena te je sanirano. Grane su uklonjene, kao i razneseno smeće, a naručena su i dva platna koje je nevrijeme otrgnulo s kabina za presvlačenje, kaže Jordan.

Dodaje kako je na prostoru Općine dosta plaža koje potrebno uređivati, kako u Ljupču, tako i u Ražanci i Rtini.

- Turisti nas inače hvale za čistoću i uređenost plaža. U Ljupču smo sagradili jednu šetnicu uz plažu, a u sljedećoj fazi napravit ćemo šetnicu od Ljupča do Ljubačkih Stanova, za što smo već dobili sredstva. Uvijek može biti bolje, ali zadovoljan sam s ovim što smo do sada napravili, komentira Jordan.

No, na sve su reagirali i mještani Ljupča. Tvrde kako je situacija koju je opisao nezadovoljni turist prisutna kroz cijelu godinu, a ne samo nakon nevremena, a kao prilog tome šalju svoje fotografije plaže.

- Osim ljepšeg vremena sve ostalo je jadno. Kamenje izvire iz zemlje ispod ljuljačke, sve je nepokošeno i neuredno. Tu nevrijeme nije krivo. Nazovi-tuševi na plaži šaka su u nos cijelom mjestu, novi zid koji bi trebao ne znamo što značiti nezavršeni i iz njega vire "žileti" i armaturni željezo. Ne vjerujemo da je za to krivo nevrijeme. Prikolice uredno ostavljene na javnoj zelenoj površini. Je li i za to krivo nevrijeme? - pitaju se, a piše 057. info.

I.B.