Mjesec tradicionalnog jedrenja u Murteru i 24. Dani latinskog idra

MURTER – Pred nama se nalazi sadržajan mjesec za sve ljubitelje jedrenja, veslanja, tradicijskih brodova i pomorske baštine. Kroz rujan će se održavati veslačke regate za djecu, žene i muškarce, hodočašće na otok Žut, izložba slika, predstavljanje knjige, radionice za djecu, natjecanje u armivanju brodova, i naravno, regate tradicijskih brodova na latinsko jedro.

Svečano otvorenje manifestacije održalo se na blagdan Male Gospe u 16 sati na Staroj rivi, nakon čega su po murterskom akvatoriju zaveslale mala, ženska i muška veslačka regata.

Foto: Općina Murter-Kornati / Facebook

Središnje događanje održat će se u nedjelju, 26. rujna regatom Latinsko idro u 15 sati, a iz bogatog programa, za sve ljubitelje jedrenja i tradicije, tijekom rujna i početkom listopada organizatori najavljuju i veslačku regatu Didovin veslun, Malo latinsko idro, obilježavanje Blagdana sv. Križa misom i plovidbom na Žut, izložbu slika i predavanje o maritimnoj baštini, predstavljanje knjige ‘Murter iz pera Ive Jurage Nadova’, natjecanje u armivanju brodova i sportsku regatu Gajeta kup.

A evo i kompletnog programa manifestacije:

D.G.