Ministrica Brnjac: "Turizam treba biti generator razvoja cijele sredine"

PULA - Turizam bi temeljem novog smjera trebao biti generator razvoja cijele sredine, osigurati bolju kvalitetu života lokalnog stanovništva, ali i veće zadovoljstvo turističkih djelatnika i turista, smatra ministrica.

Uskršnji blagdani prvi su test predstojećega glavnog dijela turističke godine, a prema predviđanjima, smatra se da će ovogodišnja sezona biti rekordna.  

Najave izvrsnih brojki za nadolazeću predsezonu potvrdila je i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, koja je prije nekoliko dana bila u posjetu Puli. Tijekom razgovora naglasila je da budućnost turističkog sektora leži u razvoju cjelogodišnjeg, održivog i ravnomjernog turizma, prenosi Glas Istre.

- Najave su odlične te prema stanju bukinga i predviđanjima očekujemo oko 550.000 noćenja za vrijeme uskršnjih blagdana. Razlog za optimizam je i činjenica da u prva tri mjeseca ove godine i u noćenjima i u dolascima bilježimo bolje rezultate nego 2019. godine, i to i na obali i na kontinentu.

To nam je izuzetno važno u kontekstu razvoja cjelogodišnjeg i regionalno uravnoteženijeg turizma, što su naša glavna strateška usmjerenja definirana Strategijom razvoja održivog turizma do 2030. godine.

Cilj nam nije povećavati brojke u ljetnom dijelu turističke godine na već preopterećenim odredištima, već ugostiti veći broj turista kroz cijelu godinu i to u svim dijelovima Hrvatske.

Posebno je bitno ukazati na bogatstvo turističkih proizvoda i doživljaja i u zaobalju, na primjer u središnjoj Istri, dalmatinskom zaleđu, ali i u kontinentalnim destinacijama koje su gostima manje poznate. Upravo su na taj način bili osmišljeni ovogodišnji uspješni sajamski nastupi na kojima smo pokazali i bogatstvo običaja i gastronomije i ponudu svih hrvatskih regija - rekla je ministrica Nikolina Brnjac za Glas Istre.

PROČITAJTE JOŠ:

Brnjac očekuje odličan Uskrs i sezonu
Za uskršnje blagdane u Hrvatskoj se očekuje 8% više turističkih noćenja nego lani, čime i više nego pozitivno ulazimo u turističku 2023., koja bi trebala biti velika prekretnica za čitav sektor nakon godina pandemije i krize, istaknuto je u utorak i Puli na sastanku ministrice turizma i sporta Nikol…