Ministarstvo obrane i Hrvatska vojska na smotri Dubrovnik EXPO 23

Sveučilišni studijski programi HVU-a: Vojno vođenje i upravljanje, Vojno inženjerstvo, Vojno pomorstvo, zvanje vojni pilot i dragovoljno vojno osposobljavanje predstavljeni na smotri Dubrovnik EXPO 23.

Ministarstvo obrane i Oružane snage Republike Hrvatske sudjeluju na smotri visokog obrazovanja i karijera Dubrovnik EXPO 23 koja se održava 26. i 27. listopada 2023. godine u Dubrovniku.

Djelatnici Središnjice za upravljanje osobljem, kadeti Hrvatskog vojnog učilišta, pripadnici Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, Hrvatske kopnene vojske i Hrvatske ratne mornarice predstavit će zainteresiranim srednjoškolcima sveučilišne studijske programe Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman”: Vojno vođenje i upravljanje, Vojno inženjerstvo te Vojno pomorstvo, zvanje vojni pilot, zanimanje kontrolor vojnog zračnog prometa i dragovoljno vojno osposobljavanje.

Foto: MORH/ N. Luketić

Smotru Dubrovnik EXPO 23 organizirano će posjetiti učenici iz sedamdesetak škola iz cijele Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Crne Gore. Na ovoj smotri okupit će se oko 3500 srednjoškolaca, a sudjeluju brojne obrazovne institucije i poslovni subjekti.

Podsjetimo, Dubrovnik EXPO organizira Centar za karijere mladih Dubrovnik. Centralni je događaj u regiji koji promovira obrazovanje i na jednom mjestu povezuje mlade s gospodarstvenicima, visoko obrazovnim institucijama u cilju ostvarivanja međusektorske suradnje i uspostavljanja novih poslovnih odnosa i projekata.

A.B.