Ministarstvo mora o traganju za troje čeških tinejdžera: “Jačala je bura, pokrenula se široka akcija!”

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanje na moru (MRCC Rijeka) izvijestila je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture o uspješno okončanoj akciji traganja prema troje tinejdžera u Bračkome kanalu, čiji nestanak je prijavljen sinoć, 17. srpnja u 22.11h, nakon što su iz Ruskamena isplovili na SUP-u i nisu se vratili u predviđenome vremenu, izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infratsurkture.

S obzirom da vremenski uvjeti na moru nisu bili povoljni zbog jačanja bure, odmah po dojavi iz MRCC Rijeka pokrenuta je akcija traganja u suradnji sa Lučkom kapetanijom Split i Pomorskom i aerodromskom policijom Split, dok su se samovoljno u akciju uključili pripadnici dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Pučišća na Braču, zajedno s pripadnicima Hrvatske gorske službe spašavanja (DVD-GSS Pučišća). Akciji su se priključili i brojni građani vlastitim plovilima, s obzirom da je putem Obalne radio postaje ORP Split-radio prema svim sudionicima u pomorskom prometu odaslana obavijest o TiS akciji, u području Bračkoga kanala. Također, policijski službenici od početka akcije pretraživali su obalni pojas.

Široko koordinirana i intenzivna akcija traganja ubrzo je rezultirala pronalaskom nestalih tinejdžera, u dobi od 14 do 15 godina (dvije djevojčice i dječak), svi državljani Republike Češke, koje su pronašli pripadnici DVD Pučišća i pripadnici HGSS-a sinoć oko ponoći, uz obalu otoka Brača, u blizini Pučišća. Svo troje spašenih pronađeni su neozlijeđeni te su brodicom DVD-GSS Pučišća prevezeni u Ruskamen, gdje su predani njihovim roditeljima.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

SPAŠENO TROJE DJECE S PUČINE Isplovili na daskama kod Lokve Rogoznice, pronađeni kod Brača!