Ministar obrane povodom tužne obljetnice: “Tragedije poput kornatske se više ne bi smjele ponoviti!”

Trinaesta obljetnica kornatske tragedije, jedne od najvećih mirnodopskih nesreća u Hrvatskoj u kojoj je smrtno stradalo 12 vatrogasaca, obilježava se danas, 30. kolovoza 2020. godine. Ministar Banožić izrazio suosjećanje s obiteljima poginulih vatrogasaca naglasivši kako se ovakve tragedije više ne bi smjele ponoviti.

Tragedija se dogodila kada je u akciji gašenja požara na otoku Velikom Kornatu u kojoj je sudjelovalo 13 vatrogasaca, 12 vatrogasaca poginulo na licu mjesta ili preminulo u bolnicama, a jedini je preživio vatrogasac Frane Lučić iz Tisnog na Murteru.

Ovom prigodom ministar obrane Mario Banožić izrazio je suosjećanje s obiteljima poginulih vatrogasaca naglasivši kako je ovo najveća tragedija koja je pogodila Hrvatsku od njezina osamostaljenja.

– I nakon 13 godina moramo čuvati uspomenu na najveću tragediju koja je pogodila hrvatsko vatrogastvo u kojoj su smrtno stradali mladi životi. Zadaća je svih nas da iz ove tragedije izvučemo pouku kako se ovakvi ili slični događaji ne bi ponovili – poručio je ministar Banožić.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Vatrogasna postrojba koja je dvaput Hrvatskoj dala najbolje ljude: “Nakon Kornata hodnici su zanijemili”