MINISTAR OBIŠAO GRADILIŠTE NA KOLOČEPU I NAJAVIO: Rekonstrukcija luke bit će gotova prije roka!

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i dubrovačko-neretvanski županm Nikola Dobroslavić obišli su u četvrtak radove na rekonstrukciji luke u Donjem Čelu na Koločepu.

Ministar Oleg Butković je tom prilikom naglasio kako je rekonstrukcija luke na Koločepu jedan od osam EU projekata rekonstrukcije luka u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, te da se razvija jako dobro.

– Zadovoljni smo i prema podacima od izvođača radovi bi mogli biti završeni i prije predviđenog roka, koji je 15. prosinca ove godine – rekao je ministar.

Vrijednost projekta Rekonstrukcija luke za javni promet u naselju Donje Čelo – otok Koločep  je oko 30 milijuna kuna i najvećim se dijelom, u iznosu od 85 posto ukupne cijene, financira iz europskog Kohezijskog fonda, a ostatak od 15 posto osigurava Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Foto: Grad Dubrovnik

Gradonačelnik Mato Franković ovom se prigodom zahvalio Županijskoj lučkoj upravi, Županiji dubrovačko-neretvanskoj i resornom Ministarstvu na ulaganju u lučku infrastrukturu koja će, kako je kazao, podići kvalitetu života Elafitskih otoka.

Napomenuo je i da se posebno radi na izgradnji vodoopskrbne i kanalizacijske mreže na otocima. – Na Lopudu smo počeli, na Šipanu ćemo vrlo skoro, a na Kalamoti ćemo prvo dogovoriti trasu s mještanima, a potom nakon izmjene projekta krenuti u daljnju pripremu za izvođenje radova izgradnje vodovodne i kanalizacijske mreže – naglasio je gradonačelnik Franković.

Prije obilaska održan je i sastanak na kojem se razgovaralo o projektima na području Grada i Županije, između ostalog i o mogućnosti financiranja ceste Tamarić u Mokošici.

Za navedenu cestu Grad Dubrovnik već je ishodio građevinsku dozvolu, a njezinom izgradnjom i spajanjem s nerazvrstanom cestom Lozica-Mokošica-Komolac-Sustjepan, uvelike će se rasteretiti promet Ulicom Bartola Kašića u Mokošici, kao i olakšati pristup školi i vrtiću.

Foto: Grad Dubrovnik

M.B.