Milanović: "MORH i Hrvatska vojska imaju moju potporu u opremanju i modernizaciji!"

Predsjednik Milanović sudjelovao je na božićnom prijemu Ministarstva obrane Republike Hrvatske.

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je u Ministarstvu obrane na tradicionalnom božićnom prijemu čiji je domaćin bio potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar obrane Ivan Anušić. Na prijemu su bili brojni dužnosnici i djelatnici Ministarstva obrane i pripadnici Hrvatske vojske, kao i načelnik Glavnog stožera OSRH admiral Robert Hranj sa suradnicima.

Predsjednik Milanović kazao je kako Ministarstvo obrane i Hrvatska vojska imaju njegovu potporu za projekte opremanja i modernizacije OSRH, pri čemu je posebno izdvojio projekt realizacije gradnje obalnih ophodnih brodova, ali i druge projekte od strateškog interesa i značaja za OSRH.

- Godina iza nas bila je izazovna, ali naš zajednički interes ostaje naša Domovina, Domovina kojoj smo vjerni i ostajemo vjerni. U tom duhu želim vama i vašim obiteljima zdravlja, sreće i uspjeha - poručio je Milanović.

Ministar Anušić istaknuo je kako je ova godina bila izrazito produktivna za OSRH zbog, kako je kazao, značajnih iskoraka u opremanju i modernizaciji njezinih sposobnosti.

- Projekti poput opremanja Hrvatskog ratnog zrakoplovstva borbenim avionima Rafale koji nam stižu iduće godine, nabava moćnih helikoptera Black Hawk i borbenih oklopnih vozila Bradley za Hrvatsku kopnenu vojsku, kao i mnogi drugi projekti, pokazuju kako idemo u pravome smjeru te tako nastavljamo i u idućoj godini - poručio je Anušić te svim prisutnima zaželio sretan i blagoslovljen Božić te uspješnu 2024. godinu.

Uz predsjednika Milanovića bili su savjetnik Predsjednika za obranu Ivica Olujić, posebni savjetnik Predsjednika za veterane Domovinskog rata Marijan Mareković, pročelnik Vojnog ureda u Kabinetu za obranu i nacionalnu sigurnost Ureda predsjednika Ivica Kranjčević i pobočnik Predsjednika Vlado Čulina.

A.B.