Megajahta ispumpavala sadržaj fekalnih tankova u more - Izrečena kazna 4.000 eura

Megajahti Bombay koja je proteklog vikenda prouzrokovala ekološki incident u Tivatskom zaljevu kad je u more ispumpala sadržaj crnih (fekalnih) tankova, izrečena je kazna od 4.000 eura.

Prema neslužbenim informacijama iz Lučke kapetanije Kotor, 5.rujna je inspektor sigurnosti plovidbe završio inspekcijski nadzor, a utvrđena je odgovornost kapetana koji je prihvatio izrečenu kaznu, prenosi Pobjeda.

Posada megajahte koja plovi pod zastavom Malte, bila je usidrena na nepunu milju sjeverno od otoka Sveti Marko, a ispuštanje kanalizacijskih voda je obavljeno usprkos činjenici da su u akvatoriju oko tog plovila bile usidrene još neke jahte, a okolo je plovilo više malih barki za sport i rekreaciju.

Kako su prenijeli mediji, ljudi sa njih svjedočili su ispumpavanju fekalnih voda s Bombaya u more, ogromnoj prljavštini koja se ubrzo pojavila na površini mora i nesnosnom smradu koji je obavio taj dio akvatorija.

O incidentu koji je izazvala jahta obaviještena je Inspekcija sigurnosti plovidbe u Kotoru i Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama.

I.B.