Maskirani napadač na SDP-ovce iz Zadra priznao je krivnju

Radi se o 29-godišnjem F.Š. koji je 16. veljače na zadarskom Trgu Petra Zoranića čelnika zadarskog SDP-a Daniela Radetu zalio tekućinom neugodnog mirisa i pobjegao s mjesta incidenta.

Osumnjičeni je priveden sucu ispred kojeg je priznao prekršaj, a sudac ga je pustio na slobodu do okončanja postupka te mu je određena mjera opreza zabrane približavanja Danielu Radeti na udaljenost od 50 m kao i zabrana uspostavljanja ili održavanja izravne ili neizravne veze s njim, navodi eZadar.

Incident se dogodio uoči nacionalne konvencije SDP-a, a Radeta je bio u društvu predsjednika stranke Peđe Grbina, potpredsjednice hrvatskog Sabora Sabine Glasovac i saborske zastupnice Mirele Ahmetović.

J.T.

PROČITAJTE JOŠ:

Maskirani muškarac napao Peđu Grbina i SDP-ovce u Zadru - zalio ih kantom kemikalija!
U petak je uoči SDP-ovog skupa “Borba za dostojanstvo” u šetnji Zadrom napadnut predsjednik gradskog SDP-a Daniel Radeta, objavio je SDP. Nepoznati počinitelj pod maskom zalio ga je crnom tekućinom te je potom pobjegao. Tom prilikom tekućina se izlila i na nekoliko članova SDP-a, uključujući predsjednika Peđu Grbin. “Ovo je