Maškare ča mogu maškare! Narodni muzej Zadar ima super ideju u kojoj sudjelovati mogu - baš svi!

"Maškare nekad i sad" ime je odlične inicijative kojom se sve ljubitelje maškara poziva da podijele svoje lude fotografije koje nemaju rok trajanja, a uvijek kad ih pogledate neobično vas razvesele.

- Pozivamo Vas da ih podijelite s nama i s našim posjetiteljima. Prelistajte stare fotoalbume, prisjetite se vremena kad je cijelo mjesto čekalo dan maškara, i stari i mladi su na jedan dan bili što god požele. Za maskiranje je bilo potrebno imati maštu i dozu humora i naravno staru odjeću u bakinom ormaru. To je bio dan kad nije bilo bitno tko si i otkud si samo da si spreman za zabavu i da se ne uvrijediš na smicalice koje su maškare izvodile - poručuju iz zadarskog Narodnog muzeja.

Fotografije se šalju na e-mail adresu pedagog@nmz.hr najkasnije do 7. veljače, 2024. godine. Pristigle fotografije će biti objavljene na web stranici Narodnog muzeja Zadar i postavit će se u digitalnom obliku u Edukativnoj dvorani Kneževe palače od 8. veljače do 12. veljače.

I sad ono jaaaako važno! Možete poslati koliko god želite fotografija, ali moraju biti starije od 2005. godine! Na fotografiji navedite ime i prezime vlasnika, tko je na fotografiji i barem okvirno vrijeme njezina nastanka!

J.T.