Marko Polo nakon remonta ponovno plovi preko Jadrana - Jadrolinija: "Specifikaciju radova ne možemo dati!"

Hrvatski nacionalni brodar Jadrolinija 9. je ožujka objavio da je njihov trajekt Marko Polo nakon remonta, ponovno uplovio u luku Ancona.

Pitali smo ih koji radovi su odrađeni na brodu, no za više detalja smo zakinuti.

- Trajekt Marko Polo je bio u brodogradilištu Mali Lošinj na redovitom godišnjem održavanju prije početka sezone. Specifikaciju radova nismo  u mogućnosti dati - poručili su nam iz Jadrolinije.

Inače, Marko Polo ove godine ima ravno pola stoljeća. Sagrađen je 1973. godine u brodogradilištu Societe Nouvelle des Ateliers et Chantiers du Havre u Le Havreu, kao francuska novogradnja 212 pod imenom Peter Wessel za norvešku tvrtku A/S Larvik-Fredrikshavnferjen Lavrik. Porinut je 23. listopada 1972. godine i predan 20. srpnja 1973.

Foto: Jadrolinija

U međuvremenu mijenja vlasnike, pa ga 1984. kupuje Admiral Shipping s Bahamskog otočja i plovi pod imenom Zeeland, a dvije godine poslije vraća se u nordijske krajeve - točnije u Švedsku, i za tvrtku Stena Line iz Goteborga plovi pod imenom Stena Nordica.

Jadrolinija ovaj brod kupuje 1988. godine, pa od tada do danas nosi ime Marko Polo.

Ovaj 128 metara brod ima 158 kabina odnosno ukupno 574 kreveta, s tim da mu je kapacitet putnika 1100, a osobnih vozila 270.

Foto: Roberta F. / Wikimedia

Sadržaji broda su raznoliki: velika kavana s plesnim podijem (368 mjesta) i dječijim kutkom, restoran (222 mjesta), salon (80 mjesta), aperitiv bar (60 mjesta) i kapelica.

Brod trenutno održava međunarodnu liniju Split - Ancona, red plovidbe možete pronaći OVDJE.

D.G.