Maloljetnik šarao ispod dubrovačkog mosta - Vlasti ga privele zbog nagrđivanja i oštećivanja imovine

DUBROVNIK - Grad Dubrovnik zaprimio je u četvrtak od Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske, informaciju o maloljetnoj osobi zatečenoj u nelegalnom ispisivanju grafita, na novoj prometnici od Mosta dr. Franja Tuđmana do Pobrežja.

Zbog nagrđivanja i oštećivanja imovine – prometne infrastrukture u vlasništvu Grada Dubrovnika maloljetna osoba je privedena, priopćili su iz Grada Dubrovnika.

Foto: Grad Dubrovnik

U cilju zaštite gradske imovine, Grad Dubrovnik će podnijeti odgovarajuće prijave protiv počinitelja koji je, uz sankcije, dužan ukloniti grafit te imovinu Grada vratiti u prvobitno stanje do ponedjeljka, 16. siječnja.

Grad Dubrovnik i ovom prilikom upućuje javni apel o nužnosti čuvanja gradske, odnosno javne imovine od svih oblika vandalizma te napominje da je u tu svrhu postavljen funkcionalan sustav videonadzora na javnim i prometnim površinama. Građane se poziva da svaki zamijećeni čin vandalizma prijave nadležnim tijelima.

Građanima je za prijavu kvarova i oštećenja na javnoj komunalnoj opremi i infrastrukturi dostupna internetska platforma i aplikacija Dubrovačko oko

Kako bi se omogućila što lakša i neposrednija komunikacija, a time i učinkovitije rješenje problema, građanima je od prošle godine na raspolaganju Pododsjek za hitne intervencije, ustrojen u sklopu Upravnog odjela za komunalne djelatnosti, promet i mjesnu samoupravu, napominju iz tog Grada.

U funkciji je e-mail adresa hitneintervencije@dubrovnik.hr, a dostupna su i dva broja telefona (0800 203020 i 020/333-792) s mogućnošću ostavljanja govornih poruka van radnog vremena. Otvorena je i Facebook stranica Hitne intervencije na komunalnoj infrastrukturi Grada Dubrovnika.

I.G.