Maloljetnik prijavljen zbog krađe kovčega u kojem su bili – dijelovi brodskog motora

ZADAR – Zadarska policija imala je ovaj vikend pune ruke posla s teškim krađama, koje su počinile zasad nepoznate osobe. No uspjeli su zato razriješiti slučaj krađe iz srpnja ove godine, gdje je glavni osumnjičenik – maloljetnik.

Nestašni 17-godišnjak osumnjičen je da je 26. srpnja u ulici Ante Starčevića u Zadru ukrao putnički kovčeg u vlasništvu 61-godišnjaka, u kojem su se nalazile osobne stvari te dijelovi brodskog motora. Protiv maloljetnika je podnesena kaznena prijava zbog krađe.

Nažalost, policija u vikendu za nama bilježi veliki broj teških krađa na svom području. Nepoznati počinitelj provalio je jučer poslijepodne u Preku u kuću 46-godišnjaka te mu ukrao više tisuća kuna.

Bez veće svote novca ostala je i 66-godišnja državljanka Austrije, kojoj je nepoznati lopov s četvrtka na petak provalio u kuću i ukrao novac.

38-godišnji njemački državljanin ostao je pak bez računala i mobitela, koji su mu u petak poslijepodne ukradeni iz automobila koji se nalazio u ulici Akcije Maslenica u Zadru. I ovdje je u pitanju materijalna šteta od više tisuća kuna.

Policija je u svim navedenim slučajevima teških krađa podnijela kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu protiv nepoznatih počinitelja.

K.B.