Maloljetnici iz Pule krali automobile pa njima rušili prometne znakove, stabla i zid

PULA – Priča poput kakvog akcijskog filma s maloljetnim delikventima stiže nam iz Pule. Tamošnja policija otkrila je tko je prije dva dana ukrao dva automobila, kojima su promijenili registarske oznake te se vozilima zabili u stabla i zid. Riječ je o dvojici maloljetnika, s kojima je u društvu bio i 14-godišnji dječak.

Pulska policija privela je dvojicu maloljetnika zbog krađe automobila, krivotvorenja isprava i oštećenja tuđe imovine. Nestašni dečki su, prema informacijama iz policije, u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima u Industrijskoj ulici u Puli ukrali vozilo i promijenili mu registarsku oznaku. Vozeći se takvim automobilom ušli u dvorište obiteljske kuće, gdje su srušili stablo i zid, oštetivši vlasnika nekretnine za nekoliko tisuća kuna.

No nisu stali samo na tome. Nakon što su izazvali prometnu nesreću, maloljetna ekipa je u Koparskoj ulici ukrala drugi automobil pulskih registracija i počela haračiti po gradu.

Policija ih je uočila dok su se vozili gradom, signalizirali su im da stanu, no momci su naglo ubrzali i prošli pored znaka obaveznog zaustavljanja. Vozili su s još jedno vrijeme nakon čega su udarili u prometni znak i srušili još jedno stablo.

Protiv dvojice maloljetnika, za koje policija ne navodi dob, biti će podnesene kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku. Protiv maloljetnika koji je upravljao vozilom, policija će podnijeti optužni prijedlog nadležnom sudu radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

S maloljetnim dvojcem bio je i 14-godišnjak, protiv kojeg policija ne može podnijeti kaznenu prijavu jer se na njega ne primjenjuju odredbe Kaznenog zakona.

K.B.