Mali trgovci u Rijeci volontiraju od za pomoć potrebitima

RIJEKA - Bliže se božićni i novogodišnji blagdani pa su tako sve češće i razne humanitarne akcije. Na Jadranskom trgu u Rijeci postavljen je štand s adventskim vijencima, svijećama i kuglicama za bor. Sredstva su namijenjena Hospiciju Marija Krucifiksa Kozulić u Rijeci, a organizirali su je - riječki osnovnoškolci.

Želja za pomaganjem potrebitima njeguje se od malih nogu. Stoga mali trgovci rade od jutarnjih sati.

- Ja sam došla kako bih mogli prodavati a ja sam došla da bismo prikupili novac i da bismo novac dali siromašnima - kažu Chiara i Rita.

- Došao sam kako bih volontirao za druge ljude - kaže Josip.

- Ja sam došla kako bi, nadajmo se, prodali sve ove proizvode koje smo mi iz Zadruge Maslačak napravili i da bi prikupili novce za potrebite - kaže Eva.

Svi su oni učenici Katoličke osnovne škole "Josip Pavlišić" u Rijeci, koja njeguje kreativnost, poduzetništvo i volonterski duh.

Foto: Pixabay

- Suradnja s riječkim hospicijem jedna je u nizu od naših donacija. Možemo biti ponosni što su naši kreativni i vrijedni učitelji i učenici izradili mnogobrojne proizvode - kaže Morena Poljančić iz Učeničke zadruge Maslačak Katoličke OŠ "Josip Pavlišić" iz Rijeke.

Ovaj je štand udružio ljude velika srca.

- Većinu rukotvorina radili su naši vjerni volonteri u hospiciju, a dio toga su nam donirali, izradili za nas, učenici i učitelji Katoličke osnovne škole "Josip Pavlišić" - kaže č. s. Leopolda Jelena Ivković, ravnateljica Hospicija Marija Krucifiksa Kozulić, Rijeka.

Svi koji u kutiju s dobrovoljnim prilozima ubace novac za adventske vijence, kuglice za bor i svijeće pomažu humanitarnoj akciji kojom će se kupiti uređaj za dezinfekciju medicinskih pomagala u riječkome Hospiciju Marija Krucifiksa Kozulić, piše HRT.

I.G.