Mali rovinjski prirodnjaci prvi na natjecanju "Ostavi utisak, ne otisak!"

ROVINJ - Nekolicina učenika i učenica petih i šestih razreda rovinjske OŠ Jurja Dobrile pod nazivom “Mali prirodnjaci” izborili su prvo mjesto u kategoriji viših razreda na natječaju Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost “Ostavi utisak, ne otisak!”.

Radi se o projektu koji se provodi već četiri godine, obrazovno-informativnog je karaktera, a namijenjen je djeci i mladima s ciljem poticanja i motivacije mladih prvenstveno na smanjenje otpada, a onda i njegovu ponovnu uporabu i recikliranje.

Ovi su rovinjski osnovnoškolci uspjeh ostvarili svojim originalnim video uratkom u trajanju od jedne minute, što je bilo zadano natječajem.

U tom su kratkom vremenu iznijeli čitavu problematiku, a kroz uglazbljene hip-hop stihove naveli su kako postupati s otpadom. To su učinili podijeljeni u dvije skupine: s jedne strane oni koji zagađuju okoliš, a s druge strane oni koji štetu popravljaju i odlažu otpad na za to predviđeno mjesto.

Kao nagrada za trud i kreativnost, odnosno osvojeno prvo mjesto, priređeno im je druženje s poznatim influencerom Lucianom Plazibatom.

A.B.